UA-156483754-1

Het ontstaan van de Fietsclub dateert van het voorjaar 2017, toen een paar mensen het idee kregen om op zondagvoormiddag een fietstochtje te maken. Lees wel duidelijk een fietstocht en geen wedstrijd. Vandaar misschien dat er bewust gekozen is voor een fietsclub en niet voor een Wieler Toeristen Club. Het moto is vanaf de eerste trap , samen uit samen thuis. Wat zeker niet wil zeggen dat er eens stevig mag doorgereden worden, maar er wordt aan een normaal tempo gereden. Fietsclub Rode Pedalen is een onafhankelijke feitelijke vereniging.

Een fietsclub zonder een degelijke uitrusting ? Eind 2017 werd een eerste eetfestijn georganiseerd en een sponsortocht werd opgezet om dit bekostigen. Kijk even verder op de SPONSOR pagina. Opzet is geslaagd dankzij de gulle sponsors en onze geslaagde kaas en wijnavond. Dit was de start voor meer en in 2018 werd ons eerste Mosselfestijn georganiseerd met een zeer tevreden resultaat. In 2019 mogen we terug blikken op een vrij rustig en sportief jaar. Met in het voorjaar de éérste eigen Bloesemfietstocht en in het najaar het tweede mosselfestijn.
De Rode Pedalen fietsen wekelijks een recreatieve toer op zondagvoormiddag. Iedereen kan meefietsen met deze sportieve jonge en minder jonge wielertoeristen. Iedereen = Iedereen bij de Rode Pedalen! Ook elektrische fietsen zijn niet uitgesloten. Eén voorwaarde: een sportieve geest!         

We vertrekken samen (9u00) én komen samen terug aan (rond 11u30).

Voor meer info kun je terecht bij  

  Greta Van Winkel, 0496/866439  

 

Zin om in een gezellige groep op zondagmorgen een fietstocht aan een gematigd tempo mee te rijden?

Iedere zondag van eind april tot eind september om 09.00H voor een tocht van +/-50km.

Bang dat je het tempo niet aankan?

Ons moto is en blijft samen uit samen. Fiets je electrisch ? Ook dan ben je meer dan welkom.

Zondagmorgen start om 09.00H aan ons lokaal Zaal Glazuur Dries 7A 3380 Glabbeek.